Reippailin tänään lähimpään vihreään ketjumarketiin, jossa ruoka on aina ollut halvempaa kuin lähi-Siwassa. Tiesin että tili alkaa näyttää huolestuttavia lukemia, mutta keräsin koriini halvimpia mahdollisia. 400g sikanautaa, 1 kesäkurpitsa, kaksi sipulia, kaksi pakastevihannessekoitusta,kananmunat(10kpl),hammastahnatuubi (Oxygenol),

perunasipulisekoitus,4 perunaa,1 paprika,2 omenaa, ja paseerattutomaattitetra maksoivat yhteensä 10,73e.

Syön tällä määrällä viikon, ja mietin, kuinka paljon lisähintaa olisi tullu jos olisin valinnut

sen paistijauhelihan, kalliimman hammastahnan. Oxygenol maksaa 79c, yli puolet vähemmän kuin Pepsodent! Hyvin on peseytynyt purukalusto tälläkin ja paskankin kelpaa pyyhkiä X-tra wc-paperiin joka on puolet halvempaa kuin Rainbown-paperi.

Pakastevihannessekoitus tulee muuten yhdenhengen taloudessa halvemmaksi kuin ostaa ne vihannekset erikseen, tiesittekö? Yhdestä pussista riittää kolmeen ateriaa, ja pussi maksaa 37c. Kun paistaa sen pannulla voin kanssa, ja lisää kananmuna jonka kplhinta on 0,18 euroa, tulee lounaalle hinnaksi 30 senttiä.

On proteiinia ja on kuituja. Jos jää nälkä, niin kaurapuuro ISOLLA voisilmällä siihen kyytipojaksi. Annoksen hinta on niin pieni että sitä tointaako edes laskea

Mitä voi ihminen muuta ruualtaan toivoa?!

Käytän kaupassa kiertelyyn aikaa varmasti kauemmin kuin perus perheenäiti joka rynnii marketiin työpäivänsä päätteeksi, joka turhautuneena kerää koriin suklaata ja valmisaterioita, ja jonka käsitys itsetehdystä ruuasta on spagetti ja jauhelihakastike purkissa. Miksei ne osta kaurapuuroa koskaan ja valmista sitä? Miksi se pitää olla sitä ainaista valkoistajauhopaskaruokaa mikä syötetään pullasormisille tenaville jotka sitten pieree yöt niitä viljan myrkkykaasuja pois? Väittävät, että terveellinen ruoka on niin kallista. Onko 30 senttiä maksava lounas kallis?? Onko lautasellinen kuitupuuroa kallista? Onko hanasta tuleva vesi jota jääpaloilla voit piristää, kallista?

Kallista on mielikuvituksettomuus, eikä mikään muu.

Mutta eihän tästä nyt saa syyllistää, tottakai on tärkeää että ruoka on syötävissä NOPEASTI, ja HELPOSTI. Ruoka on oltava syötynä Emmerdaleen mennessä ja lasten täytyy syödä, että jaksavat mähöttää konsolin edessä. Paska haisee sitten mökissä illan kun tellätään niitä viljakaasuja ulos.


Miksei niitä koululaisia voi opettaa paistamaan kananmunia? Onko todella niin, että ne kuolevat nälkään jos jääkaapissa ei ole "kansi auki ja naamaan" evästä? Jogurttipikarit, voi helvetti mitä tuhlausta! Sokeria lusikalla naamaan nam nam ja hotkitaan se mielellään välillä nielaisematta, ja syödään päälle Fazerin juustosämpylä jonka kappalehinta ja kalorimäärä on tuplana puuroannokseen verrattuna.

Uskomattoman nokkelia ja fiksuja ovat nämä alakoululaiset jo,antakaa heidän valmistaa eväänsä itse.

Tässä olisi ehdotus, että jospa kokeilisitte seuraavan kerran tätä:

Menette suoraan töistä kotiin, puette ulkoilukamppeet päälle ja keräätte muksut

läjään ja kävelette kauppaan pulkan kanssa. Vedätte ne Emmentaalit vaikka tikipoksille jos ette ilman pärjää, ja ihan ajan kanssa tutkailette kaupassa että mitä ne tuotteet sisältää. Itseltä jäi tänään ostamatta se lenkkimakkarapaketti, vaikka uunilenkkiä teki mieli, kun huomasin miten paljon paskaa on saatu yhteen nakkiin tislattua. Verisuonet alkoi sykkiä jo pelkästä raaka-aineluettelosta. Sääntönä pitäkää vaikka sitä, että kaikki mikrossa valmistettava on pannassa, ja kaikki sokeria sisältävät nopeat välipalat.

Ei välipalan tarvitse olla nopeaa, ja kuinka kauan kauemmin sitä nyt omenaa syö kuin suklaapatukkaa...?

Kun sitten vedätte sitä ruokapulkkaa takaisin kotiinne ja kun menette sisälle, jos teillä on tosi kurja olo siitä reissusta ja koette että ei enää ikinä, niin olen pahoillani. Olette menetettyjä tapauksia ja teidän kuuluukin haista pierulle.

Köyhä syö yhtä terveellisesti kuin rikaskin ja mielikuvitus on köyhän paras säästövinkki.